Annie Liebovitz (2 oktober 1949-)

Annie leibovitz liebovitz1 liebovitz2är en amerikansk porträtt och modefotograf som föddes den 2 oktober 1949 i Connecticut i USA. Hon studerade måleri men intresserade sig sedan för fotografi. Hon är känd för sina bilder på musiker, skådespelade och andra kända människor. Hon tog tillexempel den sista bilden på John Lennon, samma dag som han mördades. Hon har också tagit bilder på Michael Jackson, Bruce Springsteen, Johnny Depp, drottning Elisabeth II med flera..

Hon blev 1989 tillsammans med en amerikansk författare, Susan Sontag, de blev ett par tills Susan dog 2004. De fick en dotter tillsammans och senare fick Annie två till barn.

Hon har jobbat på tidningar som Rolling Stone, Vanity fair och Vogue, som är väldigt kända tidningar. Efter Susan död gjorde hon en utställning som även blev en bok: A Photographer’s Life 1990-2005. Där hon blandade privata bilder med olika bilder gjorda på uppdrag. Denna utställning visades Fotografiska i Stockholm.

Av: Victoria Sandholm, ES14e/fo

Angelina-Jolie-by-Annie-Leibovitz annie-leibovitz-john-lennon-and-yoko-ono-1346272241_b meryl-streep-1981-annie-leibovitz