Om utbildningen

Är du intresserad av att gå utbildningen? Här finns mer information!

I detta programmet får du lära dig ett ton saker, allt ifrån hur man fotograferade förr i tiden till dagens moderna metoder och kamerans funktioner. Förutom att du kommer lära dig allt om foto så kommer du få otroliga möjligheter för att ställa ut dina egna fotografier, fotografera på Sture’s event och och föreställningar och skapa bra kontakter.

Detta är en högskoleförberedande utbildning, vilket betyder att du har möjlighet att plugga vidare efter din tid på Sturegymnasiet. Det finns individuella val med teoretiska ämnen som du kan välja till för en högre behörighet på högskolan. De kurser Sturegymnasiet erbjuder som individuellt val kan du hitta i poängplanen nedan.

Du kommer alltså inte bara lära dig fotografering, utan även matematik, engelska, historia och religion, svenska, *medieproduktion och *digitalt skapande.

(* markerade är foto-relaterade kurser)

Skolan har all utrustning på plats såsom en mängd olika bildbehandlingsprogram, bra datorer, full utrustad fotostudio med fyra studioblixtar av hög kvalité och en mängd med olika sorters kameror och objektiv. Men det finns också ett fullt utrustat mörkerrum med stort antal platser för kopiering och stor station för de olika baden.

Vill du se hur vi arbetar och se på hur är att gå på Sturegymnasiets foto-linje? Då kan du som går i årskurs åtta eller nio skugga i våra program för en halv dag eller en hel dag! Du får hänga med oss i fotogänget (Du väljer själv om du vill klass 1,2 eller 3) och se vad vi gör på lektionerna och hur! Då kan du få en bättre bild av hur det är att gå på Sturegymnasiet och kanske t.om avgör ditt val för gymnasiet.
För att meddela oss att du vill skugga fotoklassen så ta kontakt med antingen din skolas studievägledare eller Stures studievägledare för ES-programmen. Enklare än så är det inte! De kommer rekommendera en dag där du kan få ut mest av utbildningen, t.ex. att vara med på en dag vi endast har teoretiska ämnen kanske inte är så kul, istället så kan de föreslå en dag då vi har ganska mycket fotografiska kurser! Lunch får äta gratis på skolan tillsammans med oss.